Hi, I am Per-Arne,

Ambassador at Children's Home

Per-Arne berättar: "Min avresa sker den 22:a feb. Det blir min 3:e resa till Accra. Jag kommer denna gång att bo på ett lite bättre hotell inne i Accra, det kan vara skönt tänker jag, man blir ju inte yngre precis. Tyvärr så kan inte min fru följa med utan jag får åka ensam. Hon har en balanssjukdom som påverkas av höga ljud. Hon är verkligen ledsen och avundsjuk nu när vi håller på att packa mina väskor.

Schemat är verkligen fullspikat för mig de 10 dagar som jag ska vara där.

Jag ska besöka Human Compassion i deras nya hem, det ska verkligen bli roligt att få se hur stort och bra bygget blev. Vi har lyckats tigga till oss massor av kläder, gosedjur, block, pennor och kritor. Vi har också fått ihop några tusenlappar till mat eller vad de nu behöver mest. Känner någon att hen vill vara med så Swisha mig på 0702000212 Skriv gärna från vem.

Jag ska ta med föreståndaren Mr Mensah på en tur till min tomt (som PA har sedan tidigare - not från Children's Home) inte så långt ifrån Human Compassion. Han ska få lära sig var det ligger så att han kan hitta dit själv. De ska nämligen få ta hand om skörden av mina ca 200 bananträd som jag har planterat på mina tomter. De kan ju ha det till mat, för det är plantiner (matbananer) som jag har satt. Sedan kan de ju sälja resten så får de in lite pengar till mat och annat. Jag räknar med att det blir 2 skördar per år.

Jag ska titta till min dotters och hennes mans bygge. De bor i Norrköping men han är från Afrika, så de bygger en "sommarstuga" utanför Accra.

Jag ska även ta en dagstur till Gomoa Tarkwa för att hälsa på Home for Hope. Det blir extra kul för där har jag aldrig varit förut. Då blir det en tripp in till byn också, för att se Children's Homes fina projekt där. Vi har massor av grejer även dit bl.a fotbollar, pump,fotbollströjor,byxor osv...

Jag ska min sista dag även få vara med på en stor invigningsfest av Human Compassions nya hus. Då har även Maria Lemon och Karin Rönnkvist (från Children's Home) kommit ner till Ghana. Det ska bli kanonkul.

Hoppas nu bara att jag inte blir lika sjuk som förra gången, då jag låg på sjukhuset några dagar.

PS. Följ gärna min resa på webben. Adress vvv.olfvingsson.se

Per-Arne Ölfvingsson"