Välkommen till Children's Home! Vi erbjuder volontärresor med fokus på hjälpprojekt, aktiviteter i skolan och samarbete för att lära oss om andra kulturer. Engagera dig och gör en meningsfull insats tillsammans med oss.

Du kan även välja att arbeta ideellt inom andra områden såsom vården eller som lärare - ange det  då i ditt meddelande till oss. Det finns väldigt många byar i Ghana som behöver hjälp av volontärer.

Kostnad: 

Kostnaden inkluderar hämtning på flygplatsen, mat och husrum under introduktionen, mat och boende som volontär, samt lämning på flygplatsen vid avresa. 

  • 3 veckor - 5500 kr
  • 4 veckor - 7500 kr
  • 8 veckor - 11000 kr
  • 12 veckor - 14500 kr


Så tveka inte - Välkommen att kontakta oss genom att klicka här:


Övriga avgifter som flygbiljett, reseförsäkring, visum, vaccinationer och fickpengar står du själv för. Du kan beräkna u
ngefärliga kostnader (år 2023) som nedan:

  • Flyg t/r: Ca 6500kr
  • Visum: Ca 1300 kr ansök på http://www.ghanaembassy.dk/content/visa-application
  • Vaccinationer: Ca 1300 kr
  • Vaccinationsbevis för covid
  • Reseförsäkring: olika försäkringsbolag erbjuder olika val. Titta tex igenom din hemförsäkring eller de försäkringar som bankkort erbjuder.

Volontärens Annas resa

Annas berättelse börjar med Children's Homes berättelse:

"Idag den 6:e juni har vi precis pratat på telefon, Anna och jag. Anna Gustafsson som till vardags driver sitt företag "Pure Balance" som hjälper medmänniskor till ett bättre välbefinnande, valde att resa som volontär till Ghana.

Och vi pratade länge och om allt möjligt. Naturligtvis så är det inte bara glädje utan svåra saker man också får se. Vi har pratat om både det tragiska som den extrema fattigdomen, att aga är tillåtet och att barn lider men också om att några barn har vi faktiskt kunnat hjälpa. 

Anna verkar vara en genuint fin och varm person och vi är så glada över att hon är på plats i Gomoa Tarkwa. Ta vara på din tid som volontär //Maria Lemon"

Om Annas företag kan du läsa här: www.purebalance.nu

Dela den här sidan


Vi vill bli fler volontärer som arbetar för medmänsklighet runt om i världen. Vi har roliga och meningsfulla uppdrag som du kan söka.


Engagemanget från dig som volontär är ovärderligt för oss som organisation och för de som du kommer att möta.


Våra samarbetspartners finns framförallt i Ghana och de har en livsviktig verksamhet; de stöttar människor i allt från familjeåterförening till att träna på att starta eget företag. De söker upp och tar fram material och information till grupper där anfalbetism fortfarande finns och de engagerar sig för att barn ska få gå i skola. Våra samarbetspartners besöker personer där de bor, följer upp hjälpprojekt, intervjuar och utbildar. Framförallt finns ett stort fokus på att trygga barns uppväxt.


Som volontär kan du delta i aktiviteter i skola, på barns fritid och samarbeta med internat och föreskoleklasser. Där ger samarbetsorganisationerna stöd och nätverkar med många andra verksamheter som förbättrar villkoren för människor som lever i en utsatt situation.


Vi själva arbetar i Sverige med olika organisationer, företag och gör påverkansarbete, insamlingar till projekt, och föreläser. Ett längre samarbete pågår med en second hand-butik och vi gör uppinsamlingar.

Det är våra samarbetspartners som på plats sköter volontärprogrammet 

Hur det går till: 

Du blir hämtad på flygplatsen och inleder din vistelse med en introduktion på hostel under 1-3 dagar beroende på din vistelsetid. Du får hjälp med att lära dig lite om språket, kulturen, seder och om landet. Det är vanligt att du får vänner genom de andra volontärerna, vänner som du har kvar även efter du kommit hem.

Du skjutsas ut till Gomoa Tarkwa där du bor i volontärrummet som du eventuellt delar med andra volontärer. Som volontär hos Home for Hope hjälper du till med hushållssysslor samt anordnar aktiviteter och lekar för barnen eller väljer att hjälpa till i klassrummen under skoldagarna.

Vilka val kan du göra:

Home for Hope Prepartion school har över 200 elever samt på internatet bor ca 40 barn och det betyder att det händer mycket saker på dagarna. Du har även möjlighet att på egen hand göra utflykter under helgerna för att upptäcka mer av Ghana och du väljer själv vad du vill göra då.