Fotoalbum

Beatrice och Hanna från Hässleholm
Beatrice och Hanna från Hässleholm
Philip och Maria
Philip och Maria
Present till John Essaah från Children's Home
Present till John Essaah från Children's Home
Gåvor 2021
Gåvor 2021

Sara Svensson, 19 år, berättar om sin resa till Ghana och barnhemmet Home for Hope:

"På tio veckor har det kommit sex nya barn till barnhemmet. Dom tre första som kom, Emanuella, Mary och Michael är syskon. Vi fick veta att deras föräldrar hade sex barn sammanlagt, men nu hade deras pappa dött och deras mamma kunde inte ta hand om alla barn ensam. Så dom tre fick komma till oss. Det första vi tänkte var, hur väljer man vilka barn som får åka? Just i det här fallet så hade mamman kvar dom tre äldsta då dom kunde ta hand om sig själv mer. Men snabbt därefter kom även en till från den syskonskaran, Ofee. Till en början så var han lite tillbakadragen, vilket inte är så konstigt..."

Några veckor senare fortsätter Sara sin tankar

" Sen tänker jag ofta på att det här är deras liv. Dom hämtar vatten i hink ur ett hål i marken varje dag, fattar ni att Florence som är 5 år gammal också gör det?.."Dom får tvätta alla kläder för hand i smutsigt vatten varje dag, och dom får diska för hand vaarje dag. Här får man gå mycket, och allt bärs på huvudet.."

Sara närmar sig sin hemresa

"...och ja är glad över att jag fick en fin sista kväll, det betydde jättemycket för mig. Desto jobbigare var det dock att kliva upp på morgonen och inse att det var dags att kramas hejdå. Det var förstås mindre roligt, jättehemskt och tråkigt för att vara exakt. Då jag blev informerad att jag skulle bli hämtad ganska tidigt så blev mitt hejdå ganska hastigt. Efter alla kramar så följde barnen med upp till vägen för att säga ett sista hejdå. Dom ropade i kör flera gånger och det blev väldigt känslosamt. Det var så jobbigt att vända sig om och vinka då jag visste att jag kanske aldrig kommer träffa några av dom igen. Fy. Det om något gjorde ont i mitt lille hjärta. Men det tröstar mig att jag kommer tillbaka. Det finns inget annat. Jag måste tillbaka, och jag vill aldrig sluta komma tillbaka heller!"

/Sara

Och min mamma och jag startade Children's Home...

Anmäl ditt intresse på "Bli medlem/fadder" och skriv om du bli fadder för något av barnen på "Home for Hope".

Senaste kommentaren

22.07 | 06:57

Hej Lena! Vi tar emot stickade kläder men kan bara hantera mindre mängder. Då lämnar Du till Trädgårdsgatan 5, 861 41 Sörberge (på bron) Tack för att Du tänker på oss

21.07 | 14:22

Hej tar ni emot stickade småbarnskläder,mössor,tröjor,sockar,vantar,ny mvh Lena

08.01 | 09:44

Hej!Det är våra samarbetspartners som driver hem för barn som har fått organisera/certifiera om sig till det som landet kräver. På så sätt blir de granskade av sitt eget regelverk.

Dela den här sidan